Eixarrancats

maig 30, 2008 | Actius,projectes

ORDENANÇA DE MESURES PER FOMENTAR I GARANTIR LA CONVIVÈNCIA CIUTADANA A LA CIUTAT DE BARCELONA

Article 20.- Normes de conducta

1. És prohibit realitzar tota mena de grafit, pintada, taca, gargot, escrit, inscripció o grafisme, amb qualsevol matèria (tinta, pintura, matèria orgànica, o similars) o bé ratllant la superfície, sobre qualsevol element de l’espai públic, així com a l’interior o l’exterior d’equipaments, infraestructures o elements d’un servei públic i instal·lacions en general, inclosos transport públic, equipaments, mobiliari urbà, arbres, jardins i vies públiques en general i la resta d’elements descrits a l’article 3 d’aquesta Ordenança. Queden exclosos els murals artístics que es realitzin amb autorització del propietari o amb autorització municipal.

Aquesta Ordenança prohibeix, per exemple, pintar xarranques a la plaça. Per tal de denunciar l’abusiva regulació de l’espai públic, vam realitzar Eixarrancats, un projecte que proposava, precisament, pintar xarranques d’arreu, de manera permanent, al parc de la Casa Groga (Horta). A més, convidava a pintar xarranques amb guix i a jugar-hi.

Com a material de suport, es van distribuïr uns tríptics amb les instruccions que incloïen l’article nº 20 de l’Ordenança Civica. Les instruccions es van plasmar també en un mural de 8x2m.

Descarregar el tríptic eixarrancats (PDF 986 Kb)

Entrades relacionades