Openwalls.org

març 8, 2011 | Actius,projectes | , ,

Obrim Openwalls.org!

Aquest projecte presenta, a partir d’una experiència concreta ja implantada a Barcelona – la Galeria Oberta-, un model d’actuació funcional i sostenible per incidir positivament a la convivència a l’espai públic, dinamitzant, a més, la vida social, cultural i artística del districte o ciutat on s’implanti.

Objectiu

L’objectiu és l’establiment d’una xarxa de murs en els que es pugui intervenir de manera lliure.

Funcionament

1. Es crea una web  des d’on es poden descarregar lliure i automàticament els permisos per a cada mur.
2. Alhora d’obtenir el permis, l’usuari tria la data. D’aquesta manera obté el permís específicament pel lloc i data indicats.
3. El permis és vàlid tant en format paper com digital durant dos dies.
4. Si l’usuari ens envia una foto de la seva intervenció aquesta es mostra a la web del mur corresponent.

El permís que es genera és en format PDF descarregable; en aquest, apareix el nom de l’usuari que vol fer la intervenció. L’usuari és la única persona que està en possessió del permís i de la información que conté.

Alhora que es genera el permís, també s’envia un missatge a la seu del districte que allotja el projecte i a la guàrdia urbana. En aquest missatge no apareix cap nom ni dada personal, només se’ls avisa que aquelles dates hi haurà algú pintant.

Participació

A més de pintar, pots sumar-te al projecte provant d’obrir més murs. Ja sigui a Barcelona o a fora, et podem donar un cop de mà. Contacta amb nosaltres i t’expliquem com! Quants més siguem més riurem!

Ja pots visitar la web openwalls.org i també descarregar-te el permís per pintar quan vulguis.