Resultados taller «Espai és paraula»

abril 24, 2012 | flash,talleres | ,

ESPAI ÉS PARAULA

Taller produït per Kognitif i realitzat per Difusor per a l’Espai Avinyó, en 3 sessions a l’abril del 2012.

La diversitat cultural, la convivència i la nostra relació amb els espais que habitem es relacionen a través de la paraula i els conceptes escrits. La paraula és la base de la nostra comunicació i és sempre present en el nostre dia a dia: tots parlem, cantem,
escoltem, escrivim, pensem…. Aquesta és la reflexió que s’ha fet a través de diferents tallers creatius i participatius entre estudiants de belles arts, alumnes de català i persones interessades en les intervencions a l’espai urbà. El resultat és la mostra fotogràfica “Espai és paraula”, un conjunt d’intervencions en l’espai públic a través de la paraula i conceptes escrits que depenent dels materials, la composició i el context amb els qual es relacionen, ens poden remetre a diferents idees o adquirir diferents connotacions.

Els resultats del taller han estat aquests:

SOMRIURE

Izabella Cernatescu

El somriure és una expressió universal, no distingeix entre cultures, races o edats, no costa diners i genera una agradable sensació de benestar. Un somriure pot estalviar-nos infinitat de paraules que són universalment conegudes. Nosaltres som-riures!

 

BARREJA

Safura Mogne

Barrejar. Mesclar, unir (coses diverses) de manera que formin un tot aparentment homogeni. Barcelona = espai de barreja.

 

BCN

Ismael T. Vargas Rojas, Arantxa Masachs, Marisol Maza

BCN és el codi d’abreviació internacional de Barcelona, i ens l’hem apropiat per aconstruïr, amb paraules escrites pels vianants de la plaça de la Catedral, una idea del que la ciutat comtal representa per a ells.  Intervenint l’obra poètica de Brossa que es troba a la mateixa plaça, hem volgut  representar la multiculturalitat com a cohesió social del fenòmen que esta succeint allà.

 

CERVEZA-BIER

Ismael T. Vargas Rojas, Arantxa Masachs, Marisol Maza

Visibilitzar el comerç informal.
S’han intervingut les senyals turístiques d’un dels carrers del barri gòtic per tal de donar visibilitat a les persones que treballen al carrer de manera informal, per tal d’integrar-los al teixit social que conforma el barri i com a agents de participació activa en la cohesió social de Barcelona.

 

DISTÀNCIA ÉS PROXIMITAT

Cristian Diamante

El camí entre dos punts denota com de propers es troben.

 

L’ESPAI OCUPA LLOC

Cristian Diamante

Podem entendre l’espai com a matèria, ja que es pot mesurar, interactuar amb ell i canviar-lo.

 

ESPAI ENTRE PERSONES

Anònim

La proposta juga amb el concepte d’espai, fent una analogia entre la definició de l’espai escrit amb l’espai físic, entre les persones i les paraules. Vivim en una societat marcada per les distàncies que es generen en els espais entre persones i la falta de comunicació (la manca de paraules) n’és una conseqüencia més enllà de la proximitat física. Els dos personatges estan aprop i lluny a la vegada, com el concepte d’espai que provoca proximitat i distancia, l’espai está ple i buit, uneix i separa… per aquest motiu la propia definició és un buit a l’espai.

 

PARAULES / FETS

Raul Vicente

He volgut interferir en l’espai urbà i buscar el diàleg amb l’espectador amb quelcom molt present als carrers de la ciutat: un cartell típic que fa un particular per anunciar alguna cosa o oferir un servei. El meu cartell és buit de contingut, i és en el moment que una persona arrenca una pestanya d’aquest anunci que les paraules, passen a ser fets reals.

 

RETALLEM

Àngels Ferraons

Davant les retallades econòmiques que està patint actualment el nostre sistema educatiu o sanitari, la meva intenció ha estat “retallar” visualment un edifici de la ciutat. He escollit l’edifici del Govern Militar per simbolitzar un sector que no ha patit tantes privacions econòmiques.

 

TRANQUILANDO

Joachim Castañeda

Un dia estava parlant amb un amic d’aquí de Barcelona i volia expressar una paraula que als Estats Units s’utilitza molt: chilling.
Resulta que aquest mot no existeix en català, però jo no ho sabia, i vaig dir la paraula “tranquilando”, pensant que era el concepte que més s’assemblava a la paraula anglesa. Des d’aquell dia he afegit un concepte més al meu repertori i l’he volgut escriure a la sorra de la platja perquè aquest és un indret per  descansar i relaxar-se que em remet a aquesta paraula.

Totes les fotografies són de Clara Nadal